Kommentarer

Bilder etiketterade “gastrikland” — Inga kommentarer

 1. Uppskattar djupet och den “regelbundna oregelbundenheten” i denna bild. Snyggt placerat att “rullarna” fyller ut till kanterna utan att någon är klippt. Skogsbrynet är viktigt. Även om det inte är huvudmotiv så vore bilden tunn utan det lilla avsnittet skog. Nu är helheten enl. min mening vacker. Mönstret i marken är också viktigt. Snyggt!

 2. kul bild av halmbalarna! Skogsdungen i överkant av bilden skapar en referens och ger en miljö, men utan den hade bilden blivit mera abstrakt. Mina tankar gick till uppskivade bitar av kokt fläskkorv.

  Kul ide detta med veckans medlemsbild! På det viset får vi en viss virtuell verksamhet i klubben tills vi kan ses igen.

 3. Finns många tolkningsmöjligheter på den här bilden. Kvinnan ser viktlös ut där hon ligger och liksom flyter på ytspänningen i vattnet, eller svävar hon i atmosfären, eller är det en ande som lämnat kroppen. Eller så är det “bara” ett skickligt Photoshoparbete. En bild som det vore roligt att analysera/diskutera på något klubbmöte.

 4. Tack för dina tankar Stefan. Intressant med funderingar som jag själv aldrig varit inne på. Uppskattas!

 5. Helt rätt att experimentera även inomhus. Snygga parallella linjer. Uppskattar att det ligger en skuggad del på flaskan. Glasögonen är “perfekt icke-perfekta”. Jag kommer på mig själv att tänka att jag nästan ser ett huvud där. Fin bild.

 6. Denna bild visar att man inte alls behöver det senaste i utrustningsväg för att skapa bra bilder. En skicklig fotograf räcker betydligt längre. Den här är ju hur proffsig som helst. Ett riktigt bra hantverk!

 7. Tight och fin bild. Symmetriskt vacker! Jag blir extra glad/fascinerad av den lilla detaljen – namnskylten.

 8. Vad är det som fascinerar så med gamla övergivna byggnader? Man bara måste fotografera. det är inte alltid man får till det men här har du lyckats. Färgerna är inte för mättade vilket bidrar till det slitna och övergivna intrycket. Man skulle vilja veta mera om kåkens historia.

 9. Vacker bild på vacker fjäril. Skön bakgrundsoskärpa och härligt ljus.

 10. Underbar bild, både vad gäller skärpedjup, detaljer i fokus, komposition… etc. Mycket fin

 11. Tycker mycket om din bild. Perspektiv, utsnitt, molnen som lyfter fram byggnaden, fåglarna. Vackert!

 12. Jag antar att grannen färdas med annat fordon nu?
  Jag vet inte hur redigeringen gått till men den ger en illusion av fart genom skogen. Samtidigt skapar oskärpan fokus på huvudmotivet, d.v.s. bilskrället. Bra gjort!

 13. Verkligen en härlig bild. Suddig på rätt ställe ger den stillastående bilen en känsla av fart. Ett starkt sug i denna bild!

 14. Knivskarp blomma med snygg bakgrundsoskärpa som framhäver blomman. Dock inte mera oskarp än att bakgrunden skildrar miljön runt blomman. Det gillar jag.

 15. Intressant underifrån-perspektiv. En vacker bild, den klargula färgen är viktig.

 16. Väldigt vackert fångad, härligt ljus och skuggspel. Knivskarp på rätta ställena.

 17. Verkligen fin bild. Skärpan, färgerna (en krispighet). Hur det lämnats en smal spalt till vänster i bild. Ögat fastnar vid det ljusa strecket (kort diagonal) något till höger om mitten (ev. del av spindelväv) – den detaljen känns naturlig (tror jag).

 18. Tack för era kommentarer!

  Förlåt för min sena återkoppling. Jag har varit på resande fot med husbilen på Öland och haft fullt upp med att fotografera nya motiv.

 19. Vacker bild med en skön färgsättning och mättnad i den gröna färgskalan. Vackert beskuren som gör att ögat direkt fångas av det krökta bladet som längst ut ger en vacker skugga på “krökningen”

 20. Den här bilden gillar jag, ypperligt “mörkrumsarbete”, spännande med det svaga motljuset, de slitna tapeterna och de fint tecknade tapetytorna. Nyfikenheten växer, vad döljer sig bakom dörren, törs man kika in där…

 21. Håller med Lars om att bilden andas mystik. Det gamla handsmidda? Handtaget förstärker känslan av fördolda hemligheter. Mörkret bortom dörren bidrar också till det intrycket.

 22. En spännande bild. Vi talar ibland om öppna och slutna bilder. Detta är en öppen bild, trots den slutna dörren. Öppen står för att den är fri för betraktarens tolkning. Jag uppskattar det tonade ljuset och att vi inte vet vad som finns bakom. Också mönstret väcker frågor. Jag ser, jag förstår… men samtidigt förstår jag inte. En mycket fin bild.

 23. Roligt att känna igen sig innan man ser den beskrivande texten. Min farmor och farfar bodde alldeles i närheten. En skön bild. Bildytan fylls på ett bra sätt. Den förmedlar den kylslagna fukt som ofta är nedströms och så här nära ett vattenfall. Fint inramad av växtlighet både till vänster och till höger.

 24. Härlig bild av ett vackert vattenfall. Vattenfallet skapar också en livligt och intressant intryck till den lugna grönskan som inramar på ett vackert sätt. Man blir även nyfiken på att ta ett steg till på platån för att se mer avfallet, om man nu törs!!

 25. Måste ju tycka att din bild är “skitbra” eftersom jag själv har tagit en så gott som identisk. Många fotografer (likt undertecknad) frestas ju numera att fota med långa slutartider för att få fallet att likna en slöja. En kul effekt förvisso men frågan är om inte vattnet blir mera levande och visar fallet mera kraftfullt med kortare slutartid som du har gjort. Jag läste någonstans någon gång att 1/125 sek. var det bästa för forsande vatten.

 26. Fascinerande perspektiv. Det långsträckta uppskattas. Likaså färgerna på det sätt de flyter samman. Kort skärpedjup där mittensektionen helt rätt är det enda som ligger i fokus. Snyggt.

 27. En härligt nostalgisk bild, med rätt ton som förstärker tidlösheten. Synd bara att man inte ser huvudet på närmsta kossan, det hade lyft bilden ytterligare

 28. Det har du helt rätt i! Och det värsta är att jag inte tänkt på det förrän du påpekat det. Man är tydligen kvar på nybörjarstadiet?

 29. Jag tänkte också på huvudet. Det stör mig… men jag tänker samtidigt att det gör bilden mer naturlig (ej uppställd). Det jag gillar mest är “färg” och komposition. Kornas riktning och placering. Fin bild.

 30. Instämmer med Lars vacker nostalgisk bild med vacker gammaldags ton får en att tänka på tider som flytt med fastbandhage i bakgrund. Kanske lite synd att kossan bockar ner huvudet eller kanske kossan är artig och bockar åt fotografen. Vem vet??

 31. Snyggt kopierad bild med huskropparna vackert belysta av kvällssolen? Resultatet blir en bild med harmoni som är vilsam att titta på.

 32. Gillar vinjetteringen här. Skön symmetri, det mörka och det motiv som smyger fram. Riktigt snyggt

 33. Varje bild är en berättelse. Här en lågmäld bild som man lätt går förbi men som har mycket att berätta om man ger sig tid att titta och som sätter fantasin i rörelse.
  En vardagsbild från ett inuitiskt hem. Stövlarna vittnar om ett tillfälligt avbrott i arbetet. Familjen har besök från det avlägsna Sverige vilket kan avläsas i att bilden är tagen inifrån samt den nyfikna men samtidigt lite blyga blicken från flickan som sitter och myser med sin bäste vän. En bild med värme och närhet och som växer när man tittar länge!

 34. En magisk bild. Ser nästan onaturligt vackert ut. Uppskattar det symmetriska i denna bild, både vad gäller inramande träd, horisontens placering och färgernas fördelning.

 35. En sådan där bild som jag önskat att jag själv tagit. Bildplan, komposition, blickfång. Mycket innehållsrik och fin bild

 36. Enligt tv-reklamen har tomten bytt ut släden mot en Audi. Det här ser inte ut som en Audi så jag tror att allihopa är fakenews. Men God Hjul i alla fall🎅

 37. Det är en äldre modell lite osäker om det är en IFA eller DKW (dom var lika), som föregick AUDI.

 38. Ibland vill ögat se något annat än vad bilden egentligen visar. Det är trevligt. Fint valt skärpedjup. Jag ser nog någon slags varelse på väg över kanten. Uppskattar det mönster som syns i bilden genom stubbens skåror och hur barren ligger. Blicken fastnar direkt “på rätt ställe”.

 39. Oh underlaget är perfekt. Så den lyfter fram den vackra trollsländan. Snyggt. Funderar över den brytande diagonalen, men men – jag tycker om denna bild.

 40. Bild i rätt tid av året, dvs med ett budskap. Önskar dig detsamma!
  Funderar över om ljuset varit det omvända (ljus tupp mot mörkare fjädrar) och vad det gjort med blickfånget. Samtidigt fascineras jag av fjädrarnas riktning, in mot mitten, de pekar på tuppen. Bra.

 41. Underbar bild. T.o.m. den tunna björkstammen fyller sin funktion. Här är det dvala som gäller. Armar, ben, ihopsjunken kroppshållning, näsan…

 42. Så enkelt och så vackert. Fint placerad i bildytan. Blicken leds bort mot det okända.

 43. En fin illusteation av att vägen är resans mål. En filosofi som jag som husvagnsägare verkligen omfattar.
  Man ser inte varifrån man kommer, inte heller var man är på väg. Jag gillar det!

 44. Möjligen lite tight beskuren, men mycket effektfull. Undrar om färgen är frilagd från monokrom bakgrund. Jag tycker mycket om detta. En mäktig upplevelse att ta del av bilden.

 45. Den monokrom bakgrunden med dess linjespel är ju ett motiv i sig och att de är just monokrom får fjärilen att “lyfta” från underlaget och framhäver dess färgprakt.👍

 46. De personer som syns är så diffusa att jag blir nyfiken på slutartid etc. En effektfull bild. Lampan i mitten utgör ett starkt blickfång. Jag gillar det sug in mot mitten som jag upplever. Fasaderna styr min blick. Jag testar att med handen beskära bilden i nederkant. Något händer som kan vara värt att testa. Säger inte att bilden skulle vinna på att beskäras, leker bara med tanken. Som det är nu så har den en symmetri både höger/vänster och uppe/nere. Snyggt

 47. Grattis Mats!
  En snygg bild med en oskarp nattvandrare i en gatubild enbart upplyst av en gatlykta. Det skapar en känsla av mystik och man frågar sig, vad gör han ute i natten? Vandraren är oskarp men jag gillar bilden skarpt!

 48. Oh så vackert. Föredömligt osymmetriskt, smått dimmigt. Tycker mycket om denna bild

 49. En tidlös bild som minnen om forna tider. Mycket vacker. Det enda som saknas är fåren och getterna. Hade inte fotografen kunnat ordna det?🤓

 50. En bild som får mig att fundera vad jag ser. Vacker symmetri och mustiga färger. Arrangerat eller iscensatt? I alla händelser en harmonisk bild att vila blicken på.

 51. Mycket fascinerande bild. Som vinjettering, fast effekten styrs av innehållet. Välfylld bildyta.

 52. Suggestiv och drömsk bild som lever på ljusspeglingarna i vattnet och den oskarpa bakgrunden.

 53. En underbar bild. Jag hade definitivt lagt en röst på den i en tävling. Uppfattar vattnet som relativt skarpt, i kontrast till träden. En märklig upplevelse. Och så den mycket viktiga ljusspeglingen i vattnet.

 54. Kul och annorlunda porträtt! Inte en vinkel man ser sig själv i spegeln men ändå en igenkänningsfaktor. Så där, böjd över ett sudoku eller ett korsord har jag suttit mången gång.
  En kreativt fångad bild som sticker ut!

 55. En skön bild (utan någon “negativ bildyta”). Glasögonen är viktiga, blickfång och blickriktning ger mig tankar. Jag har precis avslutat en utbildning där en av delarna handlade om det grafiska i en bild – här fyller huvud och händer en sådan inramande funktion. Snyggt!

 56. Verkligen en härlig bild. Fin diagonal, underbar oskärpa “på rätt ställe”.

 57. Förstora denna bild för att verkligen se den. Så många otroligt vackra detaljer! Min första tanke var “Lite väl centrerad”, men jag glömmer de orden så snart jag kommer närmare. Mycket fin!

 58. Vilken fin bild på mosippan. Den liksom bugar ödmjukt för fotografen. Så fint med daggdropparna i de fina fjunen och hagelkornen på marken. Ett vackert porträtt av en tålig blomma.

 59. Ibland är det nyttigt att jämföra bilder med varandra. Denna vinner över förra veckans bild. Den vinner på blommans riktning, samt på den asymmetri som flugan åstadkommer. En vacker bild

 60. Bra skärpedjup på blomman. Ändå fin oskärpa på den mörka bakgrunden som får blomman att poppa fram. Ett plus för flugan som kommit på besök.

 61. Val av skärpeplan känns väldigt viktigt här. Färg och form likaså. Oj, så blomman står ut. En vacker bild.

 62. En mycket fin bild. Ren bakgrund. Snyggt komponerad. Uppskattar fågelns blick, kontakt.

 63. Vad kan mann tillägga? Jag gillar verkligen bilden. Bryter inte mot några kompositipnsregler alls. Nästan för bra😉
  Hade det varit en människa hade jag sagt: “Lyft på hakan lite”.

 64. Två ögon, t.o.m. ögonbryn. Jag känner mig fångad. Mycket fina speglingar i glasen. Snyggt!

  Jag har fotat modell mot denna vägg vid ett par tillfällen. Platsen är härlig att använda som miljö.

 65. Som uppväxt i bruksmiljö så tilltalas jag av väggarna murade med slaggsten. Jag är också svag för de förvrängda speglingar som uppstår i gamla glasfönster. Även industribyggnader var vackra förr i tiden.

 66. Vacker fjäril vackert fångad i harmonisk komposition. Välexponerad i mjukt fint ljus. En fin bild helt enkelt.

 67. En skön separation, på så många olika sätt. Hade velat se denna på papper.

 68. En skön bild som berättar mycket och som verkligen håller än. Mycket bra uppbyggd komposition och exponering.
  man behöver verkligen ingen modern digital utrustning för att ta bra bilder.