Kommentarer

Bilder etiketterade “platser” — Inga kommentarer

 1. Uppskattar djupet och den “regelbundna oregelbundenheten” i denna bild. Snyggt placerat att “rullarna” fyller ut till kanterna utan att någon är klippt. Skogsbrynet är viktigt. Även om det inte är huvudmotiv så vore bilden tunn utan det lilla avsnittet skog. Nu är helheten enl. min mening vacker. Mönstret i marken är också viktigt. Snyggt!

 2. kul bild av halmbalarna! Skogsdungen i överkant av bilden skapar en referens och ger en miljö, men utan den hade bilden blivit mera abstrakt. Mina tankar gick till uppskivade bitar av kokt fläskkorv.

  Kul ide detta med veckans medlemsbild! På det viset får vi en viss virtuell verksamhet i klubben tills vi kan ses igen.

 3. Finns många tolkningsmöjligheter på den här bilden. Kvinnan ser viktlös ut där hon ligger och liksom flyter på ytspänningen i vattnet, eller svävar hon i atmosfären, eller är det en ande som lämnat kroppen. Eller så är det “bara” ett skickligt Photoshoparbete. En bild som det vore roligt att analysera/diskutera på något klubbmöte.

 4. Tack för dina tankar Stefan. Intressant med funderingar som jag själv aldrig varit inne på. Uppskattas!

 5. Helt rätt att experimentera även inomhus. Snygga parallella linjer. Uppskattar att det ligger en skuggad del på flaskan. Glasögonen är “perfekt icke-perfekta”. Jag kommer på mig själv att tänka att jag nästan ser ett huvud där. Fin bild.

 6. Denna bild visar att man inte alls behöver det senaste i utrustningsväg för att skapa bra bilder. En skicklig fotograf räcker betydligt längre. Den här är ju hur proffsig som helst. Ett riktigt bra hantverk!

 7. Tight och fin bild. Symmetriskt vacker! Jag blir extra glad/fascinerad av den lilla detaljen – namnskylten.

 8. Vad är det som fascinerar så med gamla övergivna byggnader? Man bara måste fotografera. det är inte alltid man får till det men här har du lyckats. Färgerna är inte för mättade vilket bidrar till det slitna och övergivna intrycket. Man skulle vilja veta mera om kåkens historia.

 9. Vacker bild på vacker fjäril. Skön bakgrundsoskärpa och härligt ljus.

 10. Underbar bild, både vad gäller skärpedjup, detaljer i fokus, komposition… etc. Mycket fin

 11. Tycker mycket om din bild. Perspektiv, utsnitt, molnen som lyfter fram byggnaden, fåglarna. Vackert!

 12. Jag antar att grannen färdas med annat fordon nu😉
  Jag vet inte hur redigeringen gått till men den ger en illusion av fart genom skogen. Samtidigt skapar oskärpan fokus på huvudmotivet, d.v.s. bilskrället. Bra gjort!

 13. Verkligen en härlig bild. Suddig på rätt ställe ger den stillastående bilen en känsla av fart. Ett starkt sug i denna bild!

 14. Knivskarp blomma med snygg bakgrundsoskärpa som framhäver blomman. Dock inte mera oskarp än att bakgrunden skildrar miljön runt blomman. Det gillar jag.

 15. Intressant underifrån-perspektiv. En vacker bild, den klargula färgen är viktig.

 16. Väldigt vackert fångad, härligt ljus och skuggspel. Knivskarp på rätta ställena.

 17. Verkligen fin bild. Skärpan, färgerna (en krispighet). Hur det lämnats en smal spalt till vänster i bild. Ögat fastnar vid det ljusa strecket (kort diagonal) något till höger om mitten (ev. del av spindelväv) – den detaljen känns naturlig (tror jag).

 18. Tack för era kommentarer!

  Förlåt för min sena återkoppling. Jag har varit på resande fot med husbilen på Öland och haft fullt upp med att fotografera nya motiv.

 19. Vacker bild med en skön färgsättning och mättnad i den gröna färgskalan. Vackert beskuren som gör att ögat direkt fångas av det krökta bladet som längst ut ger en vacker skugga på “krökningen”

 20. Den här bilden gillar jag, ypperligt “mörkrumsarbete”, spännande med det svaga motljuset, de slitna tapeterna och de fint tecknade tapetytorna. Nyfikenheten växer, vad döljer sig bakom dörren, törs man kika in där…

 21. Håller med Lars om att bilden andas mystik. Det gamla handsmidda? Handtaget förstärker känslan av fördolda hemligheter. Mörkret bortom dörren bidrar också till det intrycket.

 22. En spännande bild. Vi talar ibland om öppna och slutna bilder. Detta är en öppen bild, trots den slutna dörren. Öppen står för att den är fri för betraktarens tolkning. Jag uppskattar det tonade ljuset och att vi inte vet vad som finns bakom. Också mönstret väcker frågor. Jag ser, jag förstår… men samtidigt förstår jag inte. En mycket fin bild.

 23. Roligt att känna igen sig innan man ser den beskrivande texten. Min farmor och farfar bodde alldeles i närheten. En skön bild. Bildytan fylls på ett bra sätt. Den förmedlar den kylslagna fukt som ofta är nedströms och så här nära ett vattenfall. Fint inramad av växtlighet både till vänster och till höger.

 24. Härlig bild av ett vackert vattenfall. Vattenfallet skapar också en livligt och intressant intryck till den lugna grönskan som inramar på ett vackert sätt. Man blir även nyfiken på att ta ett steg till på platån för att se mer avfallet, om man nu törs!!

 25. Måste ju tycka att din bild är “skitbra” eftersom jag själv har tagit en så gott som identisk. Många fotografer (likt undertecknad) frestas ju numera att fota med långa slutartider för att få fallet att likna en slöja. En kul effekt förvisso men frågan är om inte vattnet blir mera levande och visar fallet mera kraftfullt med kortare slutartid som du har gjort. Jag läste någonstans någon gång att 1/125 sek. var det bästa för forsande vatten.

 26. Fascinerande perspektiv. Det långsträckta uppskattas. Likaså färgerna på det sätt de flyter samman. Kort skärpedjup där mittensektionen helt rätt är det enda som ligger i fokus. Snyggt.